Λίμνη, τυρί και κανάλια στο Annecy

Αγαπημένο Annecy (Ανσί),

Θα σου μιλήσω ανοιχτά και θα σου πω την αλήθεια. Δεν σε γνώριζα! Όμως βρισκόμενος στη Γενεύη, δηλαδή 50 λεπτά μακριά σου με το λεωφορείο, ήταν δελεαστική η σκέψη της συνάντησής μας. Και έτσι και έγινε.

Spoiler alert: σε λάτρεψα! Κάποιες από τις αγαπημένες μου εικόνες που έχω βγάλει ποτέ, τραβήχτηκαν εκείνη την μέρα.

Σίγουρα η πρώτη εντύπωση, όταν έφτασα, ήταν μέτρια. Τίποτα δεν με προετοίμαζε για το τι θα δω καθώς πήγαινα προς το κέντρο.

Πρώτα ανέβηκα το λόφο, για να φάω πόρτα από το κάστρο σου καθώς έκλεινε.

Κατηφορίζοντας κατάλαβα γιατί σε αποκαλούν “Βενετία των Άλπεων“. Ο λόγος είναι τα κανάλια που σχηματίζει ο ποταμός Thiou που περνάει από την πόλη σου. Πρώτο και καλύτερο αξιοθέατό σου, στον ποταμό, είναι φυσικά το Palais de I’lle που μοιάζει περισσότερο με πλοίο παρά με κτίριο.

Πριν φτάσω στη λίμνη σου, βρήκα μπροστά μου ένα χριστουγεννιάτικο χωριό με μαγαζάκια και όπως σου είπα και τότε: ζω για αυτά! Σε ένα από αυτά τα μαγαζάκια δοκίμασα για 1η φορά σάντουιτς με raclette, το τυρί που το λιώνουν στο γκριλ και μετά το βάζουν στο ψωμί.

Για κλείσιμο, η λίμνη σου ήταν η ιδανική επιλογή. Ήρεμη, ομιχλώδης και πολύ ατμοσφαιρική.

Δεν περίμενα ότι θα έκρυβες τόσα μικρά διαμαντάκια σε ένα τόσο μικρό μέρος, ξέρω πλέον όμως ότι αν βρεθώ ποτέ εκεί κοντά θα κάνω την παράκαμψη για να σε ξαναδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *