7+2 μέρη για μονοήμερη αποφόρτιση από Αθήνα

Μεγαλώνοντας, μαζί με την ηλικία, αυξάνεται και η επιθυμία φυγής από την πόλη σε κάθε ευκαιρία. Έτσι εγώ και η παρέα μου στο παραμικρό κενό από τις υποχρεώσεις μας βρισκόμαστε σχεδόν αυτόματα στο αυτοκίνητο προς κάθε κατεύθυνση που δεν μοιάζει με τσιμέντο. Παρακάτω παραθέτω τα αγαπημένα μου μέρη για μονοήμερη εκδρομή με αφετηρία την Αθήνα. Όπως θα διαπιστώσεις, ναι, τα περισσότερα είναι σε απόσταση 2 ωρών από την πόλη της Αθήνας αλλά όλα τους έχουν εξαιρετική διαδρομή. Άλλωστε η εκδρομή δεν αρχίζει όταν φτάσεις στον προορισμό σου αλλά μόλις πληρώσεις τα πρώτα διόδια!

Προκόπι (Βόρεια Εύβοια)

Ξεκινάω από τις ρίζες μου και την πιο ωραία διαδρομή, κατ’ εμέ, μέσα στα πλατάνια γύρω από τα βουνά. Δεν είναι τυχαίο που είναι ιδιαίτερα γνωστή στους μηχανόβιους που ψάχνουν ακριβώς κάτι τέτοιο. Όταν φτάσεις μπορείς να κάνεις πικ νικ δίπλα στο ποτάμι που βρίσκεται ανάμεσα στο Προκόπι και το Μαντούδι. Μία από αυτές τις εξορμήσεις την έχουμε και σε βίντεο εδώ.

Λίμνη Δόξα

Νομίζω ποτέ δεν θα βρούμε λόγια για να μπορούμε να περιγράψουμε την Λίμνη Δόξα στην Κορινθία, δέντρα μέχρι εκεί που αρχίζει το νερό (ή πολλές φορές και λίγο πιο μέσα), στο κέντρο μια εκκλησούλα και γύρω γύρω ένας υγρός καθρέφτης περιτριγυρισμένος με βουνά.

Λίμνη Τσιβλού

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Λίγο πιο βόρεια από τη Δόξα υπάρχει η Λίμνη Τσιβλού η οποία έχει μια πιο άγρια και πιο ιδιαίτερη ομορφιά από την προαναφερθείσα.

Ζήρεια

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το χιονοδρομικό της Ζήρειας είναι η επόμενη πρότασή μου, όμως να πας πριν γεμίσει με χιόνια! Το σκεφτήκαμε, το τολμήσαμε, ήμαστε μόνοι στο πουθενά και περάσαμε υπέροχα! Παραπάνω επιχειρήματα σου έχω εδώ με την μορφή βίντεο. Ωραία είναι και τα χιόνια αλλά όπως φαίνεται στην τελευταία φωτογραφία ήμαστε λίγο άτυχοι στο να δούμε κάτι!

Τρίκαλα Κορινθίας

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Λίγο πολύ όλοι έχουμε πάει ή έχουμε ακούσει για τα Τρίκαλα Κορινθίας. Το δεύτερο που μαθαίνουμε είναι ότι είναι αρκετά ακριβά το να μείνεις τους χειμερινούς μήνες γιατί υπάρχει τρελή ζήτηση. Όμως εδώ μιλάμε για μονοήμερες, οπότε γιατί υπάρχουν στη λίστα; Γιατί όλα τα παραπάνω βρίσκονται γύρω τους και τα Τρίκαλα είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφτείς για να φας καθώς έχει ταβέρνες με καλές τιμές και με εξαιρετικό φαί! Η τελευταία μας ανακάλυψη είναι η ΨητοΣυνάντηση.

Καλάβρυτα

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ίσως το πιο go-to μέρος που έχω από την παιδική μου ηλικία όσον αφορά χιονοδρομικό κέντρο, οπότε δεν θα μπορούσα για συναισθηματικούς λόγους να το αφήσω εκτός.

Κέα (Τζια)

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η Τζια είναι το δεύτερο νησί της λίστας και εν αντιθέσει με το πρώτο πρέπει να πάρεις πλοίο για να πας. Οπότε αν θέλετε να νιώσετε λίγο καλοκαίρι η φωτογενής Ιουλίδα σας περιμένει!

Τα 2 έξτρα

Είτε στον γυρισμό είτε όταν πιεζόμαστε χρονικά η Χαλκίδα και το Λουτράκι είναι οι 2 προορισμοί που διαλέγουμε για καφέ ή παγωτό. Στη Χαλκίδα διαλέγουμε την περιοχή της παλιάς γέφυρας για περπάτημα παράλληλα με τον Ευβοϊκό και στο Λουτράκι τη Gelateria Dolci Passioni με το χειροποίητο παγωτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *